Ανακοίνωση - Κάλεσμα για το Ασφαλιστικό

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΕΤΕ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί  τα μέλη του ΕΕΤΕ,  να συμμετέχουν ενεργά στη 48ωρη απεργία   με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό στη Βουλή και στην κινητοποίηση την Τρίτη 26 Απριλίου  2016 στις 7.00 μ.μ.στο Σύνταγμα (έχει εξαγγείλει κινητοποίηση το ΠΑΜΕ).

 Να μην επιτρέψουμε να περάσει με κανένα τρόπο το νέο ασφαλιστικό, που καταστρέφει κάθε υπόλημμα συμμετοχής του κράτους στην ασφάλιση και τη σύνταξη, που κάνει την ασφάλιση και τη σύνταξη προσωπική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου καταργόντας κάθε έννοια συλλογικού χαρακτήρα.
Με το νόμο της κυβέρνησης ανοίγει ο δρόμος για να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από το να πληρώνουν για την κοινωνική ασφάλιση.

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ


1. Με  το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης απομακρύνεται η καθολική λύση του Ασφαλιστικού – Συνταξιοδοτικού των εικαστικών που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζόμενου καλλιτέχνη, για την οποία χρόνια παλεύουμε.  
Ήδη   μιλάμε για «Εθελούσια έξοδο» για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, και μέσα σε αυτούς και εκατοντάδες συναδέλφους εικαστικούς καλλιτέχνες, γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν θεσπισθεί.

2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι καταργείται το βιβλιάριο ανασφαλίστων στο οποίο υπάγονται ως σήμερα τα ανασφάλιστα μέλη του ΕΕΤΕ. Οι ανασφάλιστοι  θα νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς βιβλιάριο. Οι εικαστικοί –όπως και όλοι οι ανασφάλιστοι – θα προσέρχονται με το ΑΜΚΑ τους, και μέσω της ΗΔΙΚΑ θα φαίνεται αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι. Υπάρχουν ζητήματα που δεν είναι σαφώς διευκρινισμένα: αν θα υπάρξουν οικονομικά κριτήρια για τη νοσοκομειακή περίθαλψη και τι θα γίνεται στις διαδικασίες με την Εφορία και την έναρξη επαγγέλματος, εφόσον  οι εικαστικοί έχουμε εξαίρεση από την υποχρεωτική εγγραφή στον ΟΑΕΕ..

 

*Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ.
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10