Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4
 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ στο ΒΧΜ
 


 

 
 

Με εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη τα εγκαίνια της  Έκθεσης Γλυπτικής του ΕΕΤΕ, στον αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης στο  Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22, Αθήνα).
 

 
 

Στα εγκαίνια καλωσόρισε τους επισκέπτες εκ μέρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού  Μουσείου ο κ. Περίανδρος Επιτροπάκης, υπεύθυνος εκθέσεων. Από το ΔΣ του ΕΕΤΕ μίλησε η Πρόεδρος ζωγράφος-χαράκτρια Εύα Μελά. Στην ομιλία της τονίσθηκε  «η σημασία αυτής της έκθεσης, που πλέον έχει γίνει θεσμός,  δεδομένου ότι η Γλυπτική είναι κατ’ εξοχήν η τέχνη του  δημόσιου χώρου». Τονίσθηκε «η ανάγκη στήριξης των δημόσιων  καλλιτεχνιών διαγωνισμών που για το ΕΕΤΕ είναι πρωτεύον ζήτημα πάλης, μιας και σήμερα πλήττεται ο θεσμός τους, ενισχύονται οι πελατειακές σχέσεις, ο δημόσιος χώρος μικραίνει και κυριαρχείται από ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Βασικός στόχος του ΕΕΤΕ είναι η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης. Η έκθεση Γλυπτικής –όπως και οι άλλες εκθέσεις που διοργανώνει το ΕΕΤΕ- είναι βήμα επικοινωνίας για τους σύγχρονους εικαστικούς δημιουργούς, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς αισθητικούς αποκλεισμούς».
 

 
 

Η έκθεση  Γλυπτικής  -με ελεύθερο θέμα και γλυπτά μεσαίου μεγέθους από 0,50 έως 1.50 μ. που δημιουργήθηκαν από το 2008 και μετά- διοργανώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και την  Εφορεία Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε. Συμμετέχουν 121 γλύπτες. Την ευθύνη της έκθεσης είχε η αιρετή Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσεων του ΕΕΤΕ, μετά από ανοιχτή πρόσκληση στα μέλη του ΕΕΤΕ.
 

 Διάρκεια Έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου έως 28 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ε.Ε.Τ.Ε., Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια, κ. Έφη Μελέτη, τηλ. 210 3300016, εσ. 103 και στην ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ, www.eete.gr.


 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10