Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019 η έκθεση «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου – Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος»

 


 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3
 

Εγκαινιάσθηκε το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019 η έκθεση
 

«Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου –
 

Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος» 

Διάρκεια Έκθεσης: 5 έως 29 Οκτωβρίου 2019

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 5 Οκτώβρη 2019  τα εγκαίνια της έκθεσης «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου - Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος» στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, στο Θησείο.

Την έκθεση διοργανώνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Διακοσμητικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος/Ε.Ε.Τ.Ε.

 

Στα εγκαίνια καλωσόρισε τους επισκέπτες εκ μέρους του ΔΣ του ΕΕΤΕ η Πρόεδρος ζωγράφος-χαράκτρια Εύα Μελά και μίλησε για το σκεπτικό της έκθεσης ο Έφορος Διακοσμητικής του ΕΕΤΕ αγιογράφος- ψηφιδογράφος Ευθύμης Παπαϊωάννου. Η έκθεση «Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες θεάτρου - Έκθεση εφαρμογών των εικαστικών τεχνών Α΄ μέρος»–όπως και οι άλλες εκθέσεις που διοργανώνει το ΕΕΤΕ- είναι βήμα επικοινωνίας για τους σύγχρονους εικαστικούς δημιουργούς, χωρίς μεσάζοντες και χωρίς αισθητικούς αποκλεισμούς.

Ο έφορος Διακοσμητικής Ευθύμης Παπαϊωάννου στην ομιλία του ανέπτυξε το σκεπτικό της Εφορίας Διακοσμητικής του ΕΕΤΕ αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Με τις εκθέσεις εφαρμογών των Εικαστικών Τεχνών,  οι εικαστικοί καλλιτέχνες αναλαμβάνουν το μέρος που τους αναλογεί ώστε να αναδείξουν την κοινωνική, πνευματική και χρηστική λειτουργία των έργων».

Στην έκθεση συμμετέχουν μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. ανεξάρτητα από το τμήμα στο οποίο ανήκουν, με έργα τα οποία εντάσσονται στις επιμέρους ειδικότητες οι οποίες καλύπτονται από την Εφορεία Διακοσμητικής και αφορούν στις Εφαρμοσμένες Τέχνες (Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Κόσμημα, Μάσκες Θεάτρου) μετά από ανοιχτή πρόσκληση και επιλογή από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσης του Ε.Ε.Τ.Ε.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα:

«Ανάδειξη της συμβολής των εικαστικών τεχνών,

 διαχρονικά, στις παραστατικές τέχνες

 μέσα από τις έννοιες, τους ορισμούς αλλά και

 μέσα από την ίδια τη σκηνική και θεατρική πράξη»

το Σάββατο 12 Οκτώβρη 2019 και ώρα 18.00 (ώρα προσέλευσης 17.30)

στο υπόγειο σινεμά ( αίθουσα κινηματογράφου) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Πειραιώς 256 στον Ταύρο (Στάση ΗΣΑΠ: «Καλλιθέα»)

 

Διάλεξη του γλύπτη Μάρκου Γεωργιλάκη με θέμα :

«η Μάσκα στη ζωή και στην Τέχνη»

την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, στις 17.30

στο εργαστήριο Γυψοτεχνίας – Χαλκοχυτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Πειραιώς 256 στον Ταύρο (Στάση ΗΣΑΠ: «Καλλιθέα»)

Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών

Με τους καραγκιοζοπαίκτες Άγγελο και Αλέξανδρο Αλυμπέρτη

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17.00 -20.00

στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα" του Δ. Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Ηλία Πουλόπουλου), Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο, στάση Κεραμεικός

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Ε.Ε.Τ.Ε., Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια, κ. Έφη Μελέτη, τηλ. 210 3300016, εσ. 103 και στην ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ, www.eete.gr.

 

  
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10