Το ΤΑΠΑ δημοσίευσε το τεύχος για την υλοποίηση της Συμφωνίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠA στις 8/7/2019
ΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΣΤΑ ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Το ΤΑΠΑ, μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες προέβει χθες το απόγευμα στη δημοσίευση του διαγωνισμού για την προμήθεια έργων εικαστικών τεχνών εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά για τα πωλητήρια του ΤΑΠΑ, στα πλαίσια υλοποίησης της συμφωνίας που υπέγραψε το ΤΑΠΑ με το ΕΕΤΕ το Μάρτιο του 2017. Το ΕΕΤΕ εκπροσωπήθηκε στην επιβλέπουσα ομάδα για την
υλοποίηση της συμφωνίας. ΄Εχει συμφωνηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει και δεύτερος
διαγωνισμός.
Όσον αφορά στην προκήρυξη που ανάρτησε στις 8/7/2019 το ΤΑΠΑ, την οποία και σας κοινοποιούμε, το ΔΣ του ΕΕΤΕ, στην επιβλέπουσα ομάδα είχε καταθέσει παρατηρήσεις ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΠΑ (σας κοινοποιούμε έγγραφο που στείλαμε στο ΤΑΠΑ, στις 25/6/2019):
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ επισημαίνει ότι το ΤΑΠ εφαρμόζει τον νόμο 4412/16 «για τις δημόσιες προμήθειες» που προβλέπει μια δαιδαλώδη γραφειοκρατία ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΡΜΟΖΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ. ΤΟ ΕΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ είχε προτείνει ΑΝΤΙ του διαγωνισμού που γίνεται, να γίνει μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από το ΤΑΠΑ στα μέλη του ΕΕΤΕ και η διαδικασία να γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα ως σήμερα στους καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς. Η πρότασή μας δεν έγινε δεκτή και το ΤΑΠΑ με απόφασή του προχώρησε στη δημοσίευση του διαγωνισμού που σας κοινοποιούμε παρά τις επιφυλάξεις μας, για να προχωρήσει το θέμα και να ανοίξει ο δρόμος. ΄Εχουμε την ελπίδα ότι η συμμετοχή των μελών του
ΕΕΤΕ και η ποιοτική παρουσία σύγχρονων εικαστικών έργων, εμπνευσμένων από την πολιτιστική κληρονομιά στα πωλητήρια του ΤΑΠΑ, θα φέρει νέα δεδομένα και θα κατακυρώσει γενικότερα την ανάγκη να γίνονται ανοιχτές διαδικασίες στο ΤΑΠΑ, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων του Σώματος Κριτών ΕΕΤΕ στις κρίσεις.

Δείτε την προκήρυξη εδώ

Δείτε τις παρατηρήσεις του ΕΕΤΕ προς το ΤΑΠΑ εδώ
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10