Μουσική εκδήλωση για την Παιδεία

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ  "ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ"

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 , ΣΤΙΣ 20.30

ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΕΕΤΕ, ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 42 ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ καλεί σε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ», ΤΗΝ Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, στην ταράτσα του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42 στα Εξάρχεια.

Η μουσική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αγώνα για την Παιδεία, την καλλιτεχνική παιδεία και την αισθητική αγωγή, ως δικαίωμα κάθε παιδιού, κάθε μαθητή.

Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση της Κυβέρνησης για την έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο:

 • Βάζει τεράστια ταξικά εμπόδια στη μόρφωση όλων εκείνων των μαθητών που προσανατολίζονται σε σχετικές με την τέχνη σπουδές (Σχολές Καλών Τεχνών, Σχολές Γραφιστικής, Διακόσμησης, Αρχιτεκτονικής, Πολυμέσων, και γενικότερα όλων των τεχνών). Τα μαθήματα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Οι μαθητές καλούνται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε μαθήματα τα οποία δεν θα έχουν διδαχτεί, με αποτέλεσμα να σπουδάζουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια. Κερδίζει η παραπαιδεία και η ιδιωτική εκπαίδευση.

• Στερεί από τους μαθητές την απαραίτητη, την αναγκαία εκπαίδευση, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, την αισθητική τους καλλιέργεια, την ανάπτυξη της αντιληπτικής τους ικανότητας, την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της πνευματικής και συναισθηματικής διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους.

• Οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τέχνης.

 

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10