Πρόσκληση σε δράση του Μουσείου Μπενάκη

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σας καλεί να
πλαισιώσετε την εκδήλωση που προτείνει το Μουσείο Μπενάκη.
 
 
 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.


 

Παρακαλούνται, όσοι καλλιτέχνες-συνάδελφοι ενδιαφέρονται για την παρακάτω δράση που οργανώνει το Μουσείο Μπενάκη να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος με το όνομα και τον καλλιτεχνικό τομέα με τον οποίο εκφράζονται, στην παρακάτω διεύθυνση education@benaki.gr

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να σταλεί μέχρι τις 6 Μαρτίου.

Η δράση θα γίνει στις 16 Μαρτίου μεταξύ 5 και 8 το απόγευμα στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Κουμπάρη 1 στο Κολωνάκι.

 
Το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη υλοποιεί για 6η χρονιά ένα μηνιαίο πρόγραμμα για επισκέπτες τυφλούς ή με χαμηλή όραση. Στόχος του προγράμματος «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» είναι να κάνει τις συλλογές του Μουσείου προσβάσιμες μέσα από τον ήχο, την υλικότητα, το σχέδιο, την κίνηση, τις λεκτικές περιγραφές, τη λογοτεχνία και τις ιστορίες που συνοδεύουν τα εκθέματα.

Στο πλαίσιο αυτό θα επιθυμούσαμε, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Τ.Ε., να προσκαλέσουμε τα μέλη του Επιμελητηρίου σας σε μία κοινή δράση για τη δημιουργία πολυαισθητικών έργων.

Εφόσον βρίσκετε την ιδέα ενδιαφέρουσα, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 τα μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. που θα ανταποκριθούν μαζί με τους επισκέπτες με χαμηλή όραση η τυφλότητα θα συναντήσουν την κυρία Ξένια Πολίτου, επιμελήτρια Νεοελληνικού Πολιτισμού και Νεοελληνικής Τέχνης, σε μια συζήτηση για τα κοσμήματα της Ηπείρου, τα ξυλόγλυπτα εσωτερικά της Κοζάνης, τα κεραμικά της Σκύρου και της Βενετίας (ή του Τσανάκ-Καλέ) και τα νυφικά της Κρήτης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες και ποικιλία υλικών για να δημιουργήσουν στις αίθουσες του μουσείου περίοπτα, ανάγλυφα ή ηχητικά έργα αντλώντας έμπνευση από την αισθητική και την ιστορία των αυθεντικών αντικειμένων.
 

Για τυχόν διευκρινίσεις επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη στα τηλέφωνα : 210 3671068 και 210 3671069.

 

 

 

 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10