Διεθνής Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών με θέμα «Το θύμα του Βούκοβαρ 1991»

 


Διεθνής Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών με θέμα
«Το θύμα του Βούκοβαρ 1991»

 

Η Ένωση Εικαστικών Καλλιτεχνών της Κροατίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποθέσεων των Βετεράνων ανακοίνωσαν έναν Διεθνή διαγωνισμό εικαστικών τεχνών με θέμα «Το θύμα του Βούκοβαρ 1991».

Στόχος του διαγωνισμού είναι η δημιουργία διαλόγου με τις σύγχρονες καλλιτεχνικές πρακτικές μες βάση την κουλτούρα της μνήμης και του συμβολισμού του πολέμου που έπληξε την πόλη του Βούκοβαρ και η δημιουργία έργων τέχνης που θα χαραχτούν στη συλλογική μνήμη.

Στο διαγωνισμό θα επιλεχτούν τέσσερα νέα έργα τέχνης (που δεν έχουν παρουσιαστή ποτέ πριν στ κοινό), τα οποία θα εκτεθούν στο Ζάγκρεμπ τον Ιούνιο του 2020, με την ευκαιρία της Προεδρίας της Κροατίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στη συνέχεια η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μουσείο του Βούκοβαρ μέχρι το τέλος του έτους 2020.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα λάβουν αμοιβή καλλιτέχνη 8000 ευρώ περίπου. Στους καλλιτέχνες προσφέρεται το κόστος επιστροφής των έργων τους, ασφάλεια και διανυκτέρευση και έξοδα ταξιδίου για τη συμμετοχή στις εκθέσεις.

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε επαγγελματίες καλλιτέχνες, πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ, που απασχολούνται στον κλάδο των εικαστικών τεχνών. Οι καλλιτέχνες μπορούν να λάβουν μέρος ατομικά ή σε ζεύγη ή ως μέρος μιας ομάδας.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 9 Απριλίου 2020.

Τα έργα θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από τα ακόλουθα άτομα: Tonko Maroević, ακαδημαϊκός, Branko Franceschi, ιστορικός τέχνης, Kristijan Milić, σκηνοθέτης, Božica Dea Matasić, Καθηγητής τέχνης, Tomislav Buntak, Επίκουρος Καθηγητής τέχνης, Ana Holjevac Tuković, Διδάκτωρ Ιστορίας, Mirela Buterin, Νομικός.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: http://www.hdlu.hr/thevictimofvukovar1991_competition_eng/

 

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη για διοργανώσεις τρίτων που δημοσιεύονται στις οποίες δεν συμμετέχει οργανωτικά το ΕΕΤΕ.
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10