Τι είναι η EXPERIMENTICA

 


Τι είναι η EXPERIMENTICA

Ιδρύθηκε το 2001 και είναι ένα ετήσιο Φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί 5 μέρες και λαμβάνει χώρα στο Κάρντιφ της Ουαλίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φιλοξενεί ένα δυνατό πρόγραμμα ζωντανής τέχνης, παραστάσεις και projects που περιλαμβάνουν διαφορετικές αρχές. Προσφέρει μια σημαντική πλατφόρμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους διεθνείς καλλιτέχνες για να παράγουν ή να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Διοργανώνεται από το Κέντρο Τέχνης CHAPTER, το οποίο λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια.

Η EXPERIMENTICA θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29 Μαρτίου έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 και θα είναι αφιερωμένη στη Μυστική Γλώσσα. Υψηλής τάξης γλώσσα, καθημερινή και μυστικοί κώδικες.  Η γλώσσα της Τέχνης, η γλώσσα των κειμένων και η αργκό.

Ποιος διαλέγει τι είναι μέσα και τι έξω;

Ποιες είναι οι αόρατες γλώσσες που κυβερνούν τις ζωές μας;

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι το μεσημέρι της 9ης Σεπτεμβρίου 2016.

Ψάχνουμε για καλλιτέχνες που ασχολούνται με την πειραματική ζωντανή παράσταση, το γράψιμο, τον ήχο, το φιλμ και το βίντεο, την εγκατάσταση, τον χορό και το θέατρο.

Θα είμαστε ενθουσιασμένοι εάν οι καλλιτέχνες συμμετέχουν σε συζητήσεις γύρω από την πρακτική τους σε ένα υποστηρικτικό και κοινωνικό περιβάλλον, εάν θέλουν να μοιραστούν ιδέες,  να επεκτείνουν ερμηνείες και να σκεφτούν τις εμπειρίες κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Δεχόμαστε προτάσεις από άτομα και από ομάδες, που ενθουσιάζονται  από τη δυνατότητα του πειραματισμού και από αυτούς που παίρνουν ρίσκα.

Όλοι οι καλλιτέχνες θα λάβουν μια αμοιβή. Επίσης θα πληρώσουμε για το ταξίδι μέχρι 750 λίρες και τη διαμονή κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ..

Οι καλλιτέχνες θα έχουν τεχνική υποστήριξη, υποστήριξη μάρκετινγκ και θέση στον οδηγό της EXPERIMENTICA.

Επίσης οι καλλιτέχνες θα έχουν υψηλής ποιότητας φωτογραφικής υποστήριξης της δουλειάς τους και μια κάρτα ελευθέρας εισόδου στο Φεστιβάλ, χωρίς κόστος, για να δουν όσο περισσότερα μπορούν.
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10