10ος Διεθνής Διαγωνισμός Ex-Libris Biblioteca di Bodio Lomnago 2019

 


10ος Διεθνής Διαγωνισμός Ex-Libris Biblioteca di Bodio Lomnago 2019.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης Bodio Lomnagο, μαζί με την ένωση A.I.E. (Italian Ex Libris Association) και σε συνεργασία με το Xotaris Art Forum από τις Αρχάνες της Κρήτης και το S.I.E.A.C. (Shuohai International Ex Libris Graphics Art Collection) από την Tianjin (Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας), ανακοινώνουν τον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Ex Libris 2019, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ex libris “Bodio Lomnagο 2019”, με θέμα: «Ταξιδεύοντας με τον Marco Polo στους δρόμους του μεταξιού».

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους καλλιτέχνες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο συμμετοχής  Γίνονται αποδεκτές μόνο συμμετοχές που έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές τεχνικές της πρωτότυπης γραφικής τέχνης (C, X, L). Οι συμμετοχές που έχουν δημιουργηθεί με άλλες τεχνικές δεν θα αξιολογηθούν για το διαγωνισμό.

Οι συμμετοχές Ex Libris θα πρέπει να έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: • να αντιπροσωπεύουν το θέμα του διαγωνισμού: «Ταξιδεύοντας με τον Marco Polo στους δρόμους του μεταξιού». • να είναι εκτυπωμένες σε χαρτί μεγέθους μέχρι A5 (148mm x 210mm). Η περιοχή εκτύπωσης μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους.• να μην έχουν καμία ένδειξη ή σήμανση άλλων διαγωνισμών. • στην πίσω

όψη πρέπει να φέρουν γραμμένα με μολύβι τα ακόλουθα στοιχεία:

επώνυμο, όνομα, διεύθυνση του καλλιτέχνη, ημερομηνία δημιουργίας της συμμετοχής, διαστάσεις του εγχάρακτου μέρους, τεχνική και τίτλο. • όλες οι συμμετοχές πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά στο

εγχάρακτο μέρος την ακόλουθη ένδειξη: “EX LIBRIS BIBLIOTECA BODIO LOMNAGO 2019”. Στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν μόνο οι συμμετοχές με τα όλα τα παραπάνω προαπαιτούμενα. Εάν λείπει ένα ή περισσότερα προαπαιτούμενα, το έργο δεν θα αξιολογηθεί.

Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετέχει με έως δύο έργα, κάθε ένα από τα οποία πρέπει να υποβληθεί σε πέντε τουλάχιστον υπογεγραμμένα αντίγραφα. Τρία αντίγραφα θα διατηρηθούν στη συλλογή της βιβλιοθήκης Bodio Lomnago Library, ένα στη συλλογή της Ιταλικής Ενωσης Ex libris και ένα στη συλλογή Xotaris. Αυτά τα αντίγραφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αυτούς τους φορείς όπως επιθυμούν. Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται. Θα δοθούν τρία βραβεία αξίας 1.000,00 ευρώ έκαστο, που θα απονεμηθούν αντίστοιχα στο καλύτερο έργο Ιταλού καλλιτέχνη, το καλύτερο έργο μη Ιταλού

καλλιτέχνη και στο καλύτερο έργο φοιτητή Ακαδημίας ή Σχολής Καλών Τεχνών με ημερομηνία γέννησης μετά την 1η January 1993. Το Xotaris Art Forum θα προσφέρει δύο βραβεία αξίας 150,00 ευρώ, κάθε ένα σε μία από τις τρεις παραπάνω κατηγορίες.

Οι συμμετοχές που θα γίνουν αποδεκτές από την κριτική επιτροπή θα επιλεγούν για δημοσίευση στον κατάλογο και θα εκτεθούν στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου ex libris στο Bodio Lomnago, που θα πραγματοποιηθεί 3-5 Μαΐου 2019. Μέχρι τότε απαγορεύεται στους καλλιτέχνες να δημοσιεύσουν ή να αναρτήσουν στο διαδίκτυο ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα έργα που έχουν υποβάλλει στο διαγωνισμό, με ποινή αποκλεισμού.

Οι συμμετοχές πρέπει να σταλούν με

συστημένη επιστολή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12.00 μμ, στη διεύθυνση:

 Comune di Bodio Lomnago, Piazza Don Cesare Ossola

2, 21020 Bodio Lomnago (VA), Italy.

 

Πλήρης η προκήρυξη δημοσιεύεται

στην Ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ (www.eete.gr). Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mfranzetti@comune.bodiolomnago.va.it

 

Το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη για διοργανώσεις τρίτων που δημοσιεύονται στις οποίες δεν συμμετέχει οργανωτικά το ΕΕΤΕ.

 

 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10