Προβολή Ανακοίνωσης

Ψήφισμα για την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ /ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
 
 
 

 
 
 
 

Ίσως αρπάξεις απ τη γη μου και την
 
 
 

τελευταία σπιθαμή,
 
 
 

ίσως θα ρίξεις στις φυλακές τη νιότη μου,
 
 
 

ίσως μου κλέψεις την κληρονομιά του
 
 
 

παππού μου,
 
 
 

ίσως καθίσεις πάνω απ το χωριό μας
 
 
 

εφιάλτης
 
 
 

Αλλά δεν παζαρεύω
 
 
 

κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου
 
 
 

θ αντιστέκομαι
 
 
 

Απόσπασμα από ποίημα του Σαμίχ αλ Κάσεμ
 
 
 

Η «Διεθνής κοινότητα» παρακολουθεί και παζαρεύει οφέλη πάνω στο αίμα ...
 
 
 

Καταγγέλλουμε κα καταδικάζουμε  τη νέα, τρίτη κατά σειρά,  εισβολή της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας. Η εισβολή έρχεται να προστεθεί στα βάσανα του Συριακού λαού που στενάζει οχτώ χρόνια τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλαίσιο των ανταγωνισμών και αντιθέσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ με τη Ρωσία, την Κίνα και με τη συμμετοχή δεκάδων κρατών για την κυριαρχία στη μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή της Μέσης Ανατολής - Ανατολικής Μεσογείου.
 
 
 

Η νέα αυτή επίθεση στη Συρία έρχεται να προστεθεί στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, δημιουργώντας νέο κύμα προσφύγων και κατατρεγμένων από το πολεμικό μέτωπο.
 
 
 

Οι  ΗΠΑ «άναψαν» το πράσινο φως για την επίθεση ενάντια στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Η επίθεση στη Συρία έρχεται λίγες ημέρες μετά τον «Στρατηγικό Διάλογο» ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και αποτυπώνεται ανάγλυφα με την κοινή σύμπραξη και εμπλοκή της Ελλάδας - ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας... Καταρρίπτεται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς και τα επιχειρήματα περί «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα, που καλλιεργεί τόσο η σημερινή Κυβέρνηση, όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, και όλοι όσοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις.
 
 
 

Εκφράζουμε την   έντονη ανησυχία μας για τις εξελίξεις και καλούμε σε   συμμετοχή   στους  αγώνες για την ειρήνη και την απόκρουση της στρατιωτικής συμφωνίας Ελλάδας- ΗΠΑ.
 
 
 

Να σταθούμε  έμπρακτα αλληλέγγυοι στο λαό της Συρίας, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κατά χιλιάδες συρρέουν στις ακτές της Μεσογείου.
 
 
 

Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τους πολέμους, την προσφυγιά.
 
 
 

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ
 
 
 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ
 
 
 

 
 
 
 

Για το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ
 
 
 

 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10