21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

02 04-2024
Αθήνα

Πρόσκληση στις εκλογές για την ανάδειξη νέων Εφορειών & Επιτροπών Κατάταξης και Κρίσης

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ. στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Για την ενισχυτική διδασκαλία στα Εικαστικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΕΤΕ
 

Το υπουργείο Παιδείας αποκαλύπτει μέρα με τη μέρα τις προθέσεις του για την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων  που σχεδιάζει και για τους τρόπους με τους οποίους επιδιώκει να το πετύχει παραπλανώντας την κοινωνία…  Η επίθεση  της  ηγεσίας του υπουργείου στη Δημόσια Παιδεία έρχεται σε συνέχεια μέτρων και ρυθμίσεων των  προηγούμενων κυβερνήσεων, που χάραξαν πολιτικές διαχωρισμού και διακρίσεων υπέρ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για  σχολεία «δεξιοτήτων» και εξυπηρέτησης της σύγχρονης αγοράς. Για σχολεία που ουδεμία σχέση έχουν με την πολύπλευρη  γνώση, την καλλιέργεια, την ανάπτυξη της υγιούς προσωπικότητας των μαθητών. Για σχολεία που προσανατολίζουν στην κάλυψη αναγκών και όχι στην δυνατότητα επιλογών.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού με νόμους και αποφάσεις υποβάθμισης της παιδείας, μέτρα καταστολής και ενόψει της εκδίκασης προσφυγής  στο Συμβούλιο Επικρατείας, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, για την ακύρωση της απόφασης  του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί τα Εικαστικά Μαθήματα από το Λύκειο, καλεί τους μαθητές και τους γονείς τους με την υπ. Αριθ. Υ.Α. 3752/ΓΔ4 14/01/21 που υπογράφει η υφυπουργός κ. Μακρή, να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην αντισταθμιστική-ενισχυτική εκπαίδευση των καταργημένων μαθημάτων, εντός του Σαββατοκύριακου μεταξύ 15 και 18 Ιανουαρίου.

Με παιδαριώδη τεχνάσματα που δεν πείθουν κανένα, το Υπουργείο προσπαθεί να συγκεντρώσει επιχειρήματα, 15 μέρες πριν το δικαστήριο, για να τεκμηριώσει την άνευ προηγουμένου απόφαση της αντισυνταγματικής κατάργησης των εικαστικών μαθημάτων από το Λύκειο. Έτσι σε μαθήματα που δεν διδάσκονται παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στην Γ΄ Λυκείου,  που σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα έχουν την εμπειρία και τη δυνατότητα να επιλέξουν, ενώ θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλη σχολική μονάδα μετά το πέρας των μαθημάτων τους δηλ. στις 2.00 μμ. και πιθανόν και σε άλλη πόλη αφού προβλέπεται για την περιφέρεια η δημιουργία τμημάτων σε πρωτεύουσες νομών και σε μεγάλες πόλεις. Από την άλλη πλανιέται ένα νέφος άγνοιας για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών ειδικότητας.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για την τακτική παραπλάνησης της Δικαιοσύνης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και ολόκληρης της κοινωνίας, την τακτική συγκάλυψης των ευθυνών της κυβέρνησης, για την κατάργηση των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο, μαθημάτων που είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα σε πολυάριθμες σχολές και τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για την συνολική υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.  

 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10