21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Για την Ασφάλιση & Συνταξιοδότηση

Κύριε Υπουργέ

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, είναι θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας. Σύμφωνα με το νόμο του (ν. 1218/81), είναι ο συλλογικός φορέας των 5.500 και πλέον εικαστικών καλλιτεχνών.

Οι Εικαστικοί καλλιτέχνες, ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες, αγιογράφοι, κεραμίστες, σκηνογράφοι, ψηφιδογράφοι κ. α. ,  παρέχουν τις υπηρεσίες τους και συμβάλλουν στη γενικότερη πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, δημιουργούν καλλιτεχνικά έργα, παράγουν θεωρητική σκέψη, διδάσκουν στην εκπαίδευση, σχολική και εξωσχολική, στηρίζουν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δημιουργούν έργα στο χώρο των εφαρμογών των εικαστικών τεχνών, καλλιτεχνικά αντικείμενα, συμβάλλουν γενικότερα με τη δουλειά τους στο θέατρο, τον κινηματογράφο, στην τηλεόραση,  στη διαφήμιση, στη διακόσμηση κ.ά. Σήμερα τα προβλήματά τους έχουν κατά πολύ οξυνθεί, πολλοί δε ωθούνται σε εξαφάνιση, σε κατάργηση και επίσημα της επαγγελματικής τους υπόστασης, λόγω της φορολογικής πολιτικής του Κράτους απέναντι στην Τέχνη και τους δημιουργούς, ζητήματα που σε συνδυασμό με τα προβλήματα διακίνησης των έργων που δημιουργεί η κρίση και η πτώχευση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, καθώς και η συρρίκνωση του Δημοσίου Τομέα, η κατάργηση Πνευματικών Κέντρων και η ανασφάλιστη  εργασία.  Έχει διαμορφωθεί  ένα τοπίο εξόντωσης των δημιουργών και στρέβλωσης κάθε κοινωνικής ανάγκης για συμμετοχή και επικοινωνία με την τέχνη. 

Οι καλλιτέχνες είναι ανασφάλιστοι  χωρίς συνταξιοδοτικά δικαιώματα, παρόλο που εδώ και πολλά χρόνια καταθέτουμε ως φορέας πρόταση καθολικής λύσης του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού σε βάση συλλογική και αναλογική των εσόδων μας που προβλέπει και τους «πόρους» της καθολικής λύσης του Ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού.

 

 

 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10