Προβολή Ανακοίνωσης

Για τη Μέση Εκπαίδευση και την Αισθητική Αγωγή

Κύριε Υπουργέ
 
 
 

Στη σχετική τελευταία Υπουργική απόφαση για το πρόγραμμα του Γυμνασίου, τόσο τα Εικαστικά όσο και η Μουσική δεν έιναι πλέον διακριτά ως επιστημονικά αντικείμενα, αλλά εμφανίζονται ως «πολιτισμός –πολιτιστικές δραστηριότητες», οδεύοντας προφανώς προς την πλήρη υποβάθμιση και κατάργησή τους, με τη μετατροπή τους -ίσωςκάποια άλλη στιγμή;-  σε γενικού πολιτιστικού χαρακτήρα ώρες, που θα μπορεί να διδάσκονται στο μέλλον από οποιονδήποτε...
 
 

 Το πρόγραμμα του Λυκείου  σηματοδοτεί  ένα ακόμα χτύπημα στις τέχνες και τον Πολιτισμό: Έχει φύγει το μάθημα του σχεδίου από επιλογής. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ, αφού ακόμα και αυτό το «επιλογής» με τίτλο  «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» ορίζεται ότι θα  διδάσκεται από φιλολόγους, δηλαδή θα είναι καθαρά θεωρητικό. 
 
 

 Το Υπουργείο θα πρέπει να απαντήσει στο γεγονός ότι με την κατάργηση του μαθήματος του Ελεύθερου και του Γραμμικού Σχεδίου από τα Λύκεια ως μαθήματος επιλογής, μένουν μετέωροι  χιλάδες μαθητές που προορίζονται για σπουδές σε σχετικά με την τέχνη ΑΕΙ και ΤΕΙ.  Τα μαθήματα αυτά εξετάζονται στις Πανελλαδικές και είναι βασική προϋπόθεση πολλές  Ανώτατες Σχολές της χώρας.. Οι μαθητές που ενδιαφέρονται για μια σειρά σχολές που σχετίζονται με την Τέχνη  στέλνονται υποχρεωτικά στην ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ.
 
 


 
 
 
 
 

 

 

 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10