21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Σχετικά με το Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τη συνεχιζόμενη κατάσταση σχετικά με τις σπουδές στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δεδομένου ότι  θεωρούμε ότι δεν μπορεί κανείς να μη  να λαμβάνει υπ’ όψιν τα ουσιαστικά προσόντα που απαιτούνται για την άσκηση του δύσκολου και σύνθετου ρόλου του εικαστικού καλλιτέχνη και ιδιαίτερα του καλλιτέχνη- εκπαιδευτικού. Ουσιαστικά προσόντα που δεν έχουν σήμερα, λόγω του προγράμματος σπουδών αλλά και συνολικά της δομής του εν λόγω Τμήματος και των εισαγωγικών εξετάσεων, οι απόφοιτοί του.

 Απαιτούμενα προσόντα που δεν έλαβε υπ όψιν της η Πολιτεία όταν  στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 233 Α΄/ 26-11-2012) δημοσιεύτηκε το Προεδρικό Διάταγμα (υπ’ αριθμ. 128): «Ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εισήχθησαν από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 και εφεξής, με πτυχίο της κατεύθυνσης Εικαστικών, στον κλάδο εκπαιδευτικού προσωπικού ΠΕ08 – Καλλιτεχνικών μαθημάτων».  Δεν λαμβάνει ακόμα η Πολιτεία υπ’ όψιν της τις πολλές και ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στις σπουδές Τέχνης   και στις σπουδές περί την Τέχνη που δεν στοχεύουν στο να εκπαιδεύσουν καλλιτέχνες.

 

 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10