21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Θέματα σχετικά με τη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει θέματα σχετικά με τη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών στους Δήμους και ζητάμε να μεριμνήσετε με την έκδοση ειδικής ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  σχετικά με τους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην ΤΑ ως εκπαιδευτικοί, ώστε να γίνουν σαφή στις Υπηρεσίες Τ.Α. τα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών- εικαστικών καλλιτεχνών και  να περιορισθούν κατά το δυνατόν τα προβλήματα που διαρκώς προκύπτουν. ..

Είναι εξαιρετικά σημαντική η Πολιτιστική δράση που  έχει αναπτύξει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δράση που έχει συνεισφέρει στην επικοινωνία των δημοτών με την τέχνη όχι μόνο ως φιλότεχνων αλλά, μέσα από την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και μάλιστα μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια μόρφωσης των δημοτών, μέσα από την οργάνωση μαθημάτων τέχνης.  Σε αυτή την σημαντική προσπάθεια καθοριστική είναι η συμβολή των εικαστικών καλλιτεχνών. Ιδρύθηκαν πολιτιστικά κέντρα στους Δήμους με παραρτήματα στις γειτονιές όπου σε αυτά τα κέντρα δίνονται στους Δημότες μαθήματα Τέχνης, αναπτύχθηκε η ερασιτεχνική πολιτιστική δραστηριότητα, δημιουργήθηκαν  ερασιτεχνικά σχήματα, Πινακοθήκες, Θεσμοί, Φεστιβάλ κλπ.. Πολλά από αυτά έγιναν με την αδιάκοπη επιμονή -παρά τις αντιξοότητες και τις συνθήκες εργασίας-  των εικαστικών καλλιτεχνών.

 

 

 
 

 

 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10