24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

02 06-2023
Αθήνα

Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, ώρα 07:00 μμ.

27 04-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ.-Προσυγκέντρωση στις 10 στην Κάνιγγος

Προβολή Ανακοίνωσης

Θέματα σχετικά με τη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ σας επισημαίνει θέματα σχετικά με τη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών στους Δήμους και ζητάμε να μεριμνήσετε με την έκδοση ειδικής ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  σχετικά με τους εικαστικούς καλλιτέχνες που εργάζονται στην ΤΑ ως εκπαιδευτικοί, ώστε να γίνουν σαφή στις Υπηρεσίες Τ.Α. τα σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις εργασίας των εκπαιδευτικών- εικαστικών καλλιτεχνών και  να περιορισθούν κατά το δυνατόν τα προβλήματα που διαρκώς προκύπτουν. ..

Είναι εξαιρετικά σημαντική η Πολιτιστική δράση που  έχει αναπτύξει  η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δράση που έχει συνεισφέρει στην επικοινωνία των δημοτών με την τέχνη όχι μόνο ως φιλότεχνων αλλά, μέσα από την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας και μάλιστα μέσα από μια μεγάλη προσπάθεια μόρφωσης των δημοτών, μέσα από την οργάνωση μαθημάτων τέχνης.  Σε αυτή την σημαντική προσπάθεια καθοριστική είναι η συμβολή των εικαστικών καλλιτεχνών. Ιδρύθηκαν πολιτιστικά κέντρα στους Δήμους με παραρτήματα στις γειτονιές όπου σε αυτά τα κέντρα δίνονται στους Δημότες μαθήματα Τέχνης, αναπτύχθηκε η ερασιτεχνική πολιτιστική δραστηριότητα, δημιουργήθηκαν  ερασιτεχνικά σχήματα, Πινακοθήκες, Θεσμοί, Φεστιβάλ κλπ.. Πολλά από αυτά έγιναν με την αδιάκοπη επιμονή -παρά τις αντιξοότητες και τις συνθήκες εργασίας-  των εικαστικών καλλιτεχνών.

 

 

 
 

 

 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10