21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

ΤΑΠΑ Παρατηρήσεις

Προς:
                 Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
                  κ. Αριστείδη Μπαλτά

                  ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ
                   Πρόεδρο ΔΣ : κ α Ασπασίας Λούβη – Κίζη

        Με την υπ αριθμο επιστολή σας στις 2 /11/ 2015 και αριθμό πρωτοκόλου /ΔΙΟΙΚ/Β/13010, μας διαβιβάσατε την προκύρηξη του διαγωνισμού «design πολιτιστικών προϊόντων» ζητώντας να ενημερώσουμε τα μέλη μας, όπως και την προβολή του ηλεκτρονικά.

Σας γνωστοποιούμε ότι η προκήρυξη κοινοποιήθηκε ηλεκτρονικά στα μέλη του ΕΕΤΕ που διαθέτουν ηλεκτρονική διεύθυνση και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΕΤΕ.

ΤΟ ΕΕΤΕ όπως γνωρίζετε, είναι ΝΠΔΔ, φορέας που εποπτεύεται από το ΥΠΠΟΑ, στηρίζεται και στηρίζει δράσεις πολιτισμού, παρέχει τεχνογνωσία τόσο στα μέλη του, όσο και στους δημόσιους φορείς που το αιτούνται αλλά και προβλέπεται. Επίσης συμμετέχει θεσμικά  με αιρετούς εκπροσώπους του σε ΔΣ φορέων του Δημοσίου που έχουν σχέση με το αντικείμενο του, όπως επίσης σε επιτροπές κρίσεως καλλιτεχνικού έργου με  εκπροσώπους του από τις Α΄βάθμιες και Β΄βάθμιες ΑΙΡΕΤΕΣ  επιτροπές κατάταξης και κρίσεων .

Παρά το ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΠΑ δεν ήταν σε γνώση μας εν τη γενέσει του, παρά μόνο μετά την δημοσίευση του, το ΔΣ του ΕΕΤΕ στην συνεδρίαση του στις 10 /11/2015 συζήτησε την προκήρυξη του ΤΑΠΑ : «Σχεδιάζοντας την πολιτιστική κληρονομιά - Διαγωνισμός design πολιτιστικών προϊόντων», συνεκτίμησε την σπουδαιότητα της και την αναγκαιότητα της. Το ΔΣ του ΕΕΤΕ,  κατ΄ αρχή εκτίμησε θετικά την απόφαση του ΤΑΠΑ να επανατοποθετήσει την οπτική ταυτότητα των πολιτιστικών αγαθών μέσω σύγχρονων εικαστικών έργων, εμπνευσμένων από τα εκθέματα των μουσείων  και των αρχαιολογικών χώρων, μέσω των χρηστικών εφαρμογών, αίτημα άλλωστε των καλλιτεχνών μελών του ΕΕΤΕ. ΄Αλλωστε το ΔΣ του ΕΕΤΕ σε επίσκεψή του στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη την ΄Ανοιξη του 2015, κατέθεσε παρατηρήσεις  για το ΤΑΠΑ και την ανανέωσή του, με αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της χώρας.
 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ, ομόφωνα διαπίστωσε ότι η προκήρυξη, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που να διασφαλίζει  το ΤΑΠΑ ως δημόσιο οργανισμό και τις προσδοκίες του, όπως επίσης και τους καλλιτέχνες οι οποίοι θα συμμετείχαν:

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

 

 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10