24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

24 05-2023
Αθήνα

Πρόσκληση σε εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος»

Την Παρασκευή 26/5/23 στις 7.00 μμ και το Σάββατο 27/05/2023 στις 7.00 μμ

27 04-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ.-Προσυγκέντρωση στις 10 στην Κάνιγγος

Προβολή Ανακοίνωσης

Καταγγελία - συμπαράσταση στους αναπληρωτές καθηγητές

   
 

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 

- συμπαράσταση στους αναπληρωτές καθηγητές
 

 

Το ΕΕΤΕ χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών για την απαράδεκτη πολιτική της αδιοριστίας και το καθεστώς ομηρίας των αναπληρωτών-εκπαιδευτικών, που βρίσκονται σε διαρκή αβεβαιότητα, ενώ περιπλανώνται σε όλη την χώρα και προκειμένου να καλύπτουν οργανικά κενά πηγαίνουν σε 3-4 συχνά και σε 5 σχολεία, δίχως τις προϋποθέσεις για κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών επιβίωσης τους.

Το ΕΕΤΕ στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πολιτική  απαξίωσης της δημόσιας παιδείας, των  περικοπών, της  περιφρόνησης των εκπαιδευτικών,  στον αγώνα για ένα 12χρονο σχολείο με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, ένα σχολείο σύγχρονο, εξοπλισμένο, που θα παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις, που θα αντιμετωπίζει με σεβασμό τους εκπαιδευτικούς που και στις πιο αντίξοες συνθήκες παρέχουν δημιουργική γνώση, προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο, διδάσκουν κοινωνικές αξίες.

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων και τον ξυλοδαρμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2/3. Η απουσία του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου από το Υπουργείο, ενώ ήταν ενημερωμένος ένα μήνα πριν για την συγκέντρωση, συμπληρώνει την στάση αυταρχισμού και απαξίωσης.

Η κυβέρνηση υποτάσσεται στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαντά αρνητικά στο βασικό αίτημα για μόνιμους διορισμούς, επαρκή στελέχωση των σχολείων και χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης με το επιχείρημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η 4η αξιολόγηση και δεν το επιτρέπουν οι δανειστές….

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες αρνούνται την πολιτική υποταγής, την πολιτική που θέλει το σχολείο, κρεατομηχανή προετοιμασίας φτηνού και υπάκουου εργατικού δυναμικού σε ένα σύστημα που φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό στο όνομα των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στον αγώνα τους για μαζικούς διορισμούς, για ένα ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο με ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και τη δουλειά.
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10