08 09-2023
Αθήνα

Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ

19/09 -02/10/2023 στη μνήμη της Άλκης Ζέη

12 06-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για το τέλος επιτηδεύματος

Σχετικά με την ΚΥΑ που αφορά την απαλλαγή ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος καλλιτεχνών

27 09-2023
Αθήνα

Κάλεσμα σε Πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά στα σχολεία

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Προβολή Ανακοίνωσης

Αίτημα άμεσης ενεργοποίησης συνεργασίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ  Ενεργοποίησης συνεργασίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

 
 
Επιστολές  που δεν έλαβαν  απάντηση κατέθεσε το ΔΣ του ΕΕΤΕ προς την κα Αθηνά Χατζηπέτρου , νέα Πρόεδρο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (με κοινοποίηση στο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) με αντικείμενο την ενεργοποίηση της συνεργασίας που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2017 το Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (υπό την προεδρία της κας Λούβη – Κίζη) και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ζητούμε να υλοποιηθεί η κοινή συμφωνία με στόχο τη δημιουργία, παρουσίαση, προβολή και διάθεση προς πώληση από τα πωλητήρια του ΤΑΠΑ, σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνικών έργων, καθώς και αναπαραγωγών, με πηγή έμπνευσης την πολιτιστική μας κληρονομιά, έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα  στα δημόσια μουσεία της χώρας.
 

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η συμφωνία, την οποία έχει συνάψει το ΔΣ του ΤΑΠ με το ΔΣ του ΕΕΤΕ στις 29 Μαρτίου 2017, και να συγκροτηθεί άμεσα η Επιβλέπουσα Ομάδα που προβλέπει η συμφωνία, η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του ΤΑΠ και δύο εκπροσώπους του ΕΕΤΕ, όπως καθορίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της.
 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θεωρεί ότι η καθυστέρηση αυτή σχετίζεται με την εξαγγελθείσα από το ΥΠΠΟΑ ιδιωτικοποίηση του ΤΑΠΑ.. Μετά την παρέμβαση του ΕΕΤΕ προς το ΥΠΠΟΑ ορίσθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο για το ΤΑΠΑ Υφυπουργό κ. Στατή.
 

 
 
 

 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10