21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή Ανακοίνωσης

Αίτημα άμεσης ενεργοποίησης συνεργασίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ  Ενεργοποίησης συνεργασίας ΤΑΠΑ-ΕΕΤΕ

 
 
Επιστολές  που δεν έλαβαν  απάντηση κατέθεσε το ΔΣ του ΕΕΤΕ προς την κα Αθηνά Χατζηπέτρου , νέα Πρόεδρο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (με κοινοποίηση στο Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων) με αντικείμενο την ενεργοποίηση της συνεργασίας που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2017 το Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (υπό την προεδρία της κας Λούβη – Κίζη) και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Ζητούμε να υλοποιηθεί η κοινή συμφωνία με στόχο τη δημιουργία, παρουσίαση, προβολή και διάθεση προς πώληση από τα πωλητήρια του ΤΑΠΑ, σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνικών έργων, καθώς και αναπαραγωγών, με πηγή έμπνευσης την πολιτιστική μας κληρονομιά, έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα  στα δημόσια μουσεία της χώρας.
 

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, θα πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η συμφωνία, την οποία έχει συνάψει το ΔΣ του ΤΑΠ με το ΔΣ του ΕΕΤΕ στις 29 Μαρτίου 2017, και να συγκροτηθεί άμεσα η Επιβλέπουσα Ομάδα που προβλέπει η συμφωνία, η οποία θα αποτελείται από δύο εκπροσώπους του ΤΑΠ και δύο εκπροσώπους του ΕΕΤΕ, όπως καθορίζεται στο μνημόνιο συνεργασίας, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή της.
 

Το ΔΣ του ΕΕΤΕ θεωρεί ότι η καθυστέρηση αυτή σχετίζεται με την εξαγγελθείσα από το ΥΠΠΟΑ ιδιωτικοποίηση του ΤΑΠΑ.. Μετά την παρέμβαση του ΕΕΤΕ προς το ΥΠΠΟΑ ορίσθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο για το ΤΑΠΑ Υφυπουργό κ. Στατή.
 

 
 
 

 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10