03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

26 06-2024
Αθήνα

Σύνθεση του νέο ΔΣ του ΕΕΤΕ

Όπως προέκυψε από τις εκλογές της 16ης και 17ης Ιουνίου 2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα στις 26-06-2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 26 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα, στις 12:00

 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΣ 26ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΣΤΙΣ 12:00

 

Συνάδελφοι, μεταφέρουμε και εμείς με τη σειρά μας το κάλεσμα των συνδικάτων, σωματείων και άλλων συλλογικών φορέων για το Σάββατο 26/2/2022, στις 12:00 στο Σύνταγμα.

Με όλες τις εξελίξεις που βιώνουμε και με αφορμή τα 2 χρόνια από την αρχή της πανδημίας, οφείλουμε να αντιδράσουμε στη λαίλαπα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, στα αντεργατικά νομοσχέδια, στην τερατώδη φορολογία, στην απαξίωση της δημόσιας Υγείας.

Ένα-ένα τα αιτήματα βρίσκουν αντίκρισμα στις ζωές όλων μας, αλλά και στα μαχητικά αιτήματα που συσπειρώνουν εργαζόμενους όλων των εργασιακών κλάδων, στα σωματεία τους, στα συνδικάτα τους και στους συλλογικούς φορείς.

Ήδη είναι πάνω από 180 οι συνδικαλιστικοί φορείς που πήραν απόφαση συμμετοχής, ενώ στόχος και του δικού μας καλέσματος είναι να μεταφερθεί το αγωνιστικό μήνυμα στους συναδέλφους-αυτοαπασχολούμενους, στους εκπαιδευτικούς-εικαστικούς στους φοιτητές των καλλιτεχνικών σχολών, και να πάρουμε όλοι  μέρος στην διαδήλωση στο Σύνταγμα διεκδικώντας να μην πληρώσουμε -να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός- τα σχέδια των κυβερνήσεων και των λίγων που κερδίζουν στις πλάτες όλων μας.

 

Το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12:00, διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα, διεκδικώντας:

  • Οικονομική στήριξη για τους αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται εδώ και δύο χρόνια λόγω πανδημίας. Επίδομα ειδικού σκοπού για όλους τους εικαστικούς που δεν πρόλαβαν να γραφτούν στο μητρώο και ασφαλιστική κάλυψη ανάλογη.
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.
  • Αφορολόγητο ως τα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
 

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Για το Δ.Σ.

Για το έγγραφο πατήστε εδώ


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10