21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Για τον διορισμό εικαστικών εκπαιδευτικών 2022

 


 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Για άλλη μία χρονιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον εμπαιγμό και την περιφρόνηση του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς τέχνης, τους μαθητές και τους γονείς. Για ακόμα μία φορά το υπουργείο ακολουθεί την απαράδεκτη τακτική των τελευταίων ετών, των προσλήψεων και διορισμών μεσοκαλόκαιρα με σκοτεινές διαδικασίες. Έτσι, φέτος χρησιμοποιώντας τις περσινές αστοχίες αποκλεισμού συναδέλφων για μία τριετία από τους πίνακες  (είτε για το παράβολο των τριών ευρώ, είτε για τα λάθη των διευθύνσεων μέσα από την ανεκδιήγητη δυσλειτουργική  ηλεκτρονική πλατφόρμα που σε πολλές περιπτώσεις απέκλειε ή διαστρέβλωνε τα στοιχεία των συναδέλφων) κάνει ΜΟΝΟ 78 διορισμούς εικαστικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση και ένα ΜΟΝΟ στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα η κακή διαχείριση των οργανικών και λειτουργικών  κενών, ειδικά στην Πρωτοβάθμια, δημιουργεί ένα χάος στον καταμερισμό των θέσεων κυρίως στα μαθήματα ειδικότητας με αποτέλεσμα να οξύνονται τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, να μένουν ακάλυπτες οι θέσεις των ειδικοτήτων και φυσικά να εγείρεται το εύλογο ερώτημα: ποιος θα καλύψει τα εικαστικά, τη μουσική, τη θεατρική αγωγή, τα μαθήματα, δηλαδή, που διαμορφώνουν υγιείς και δημιουργικές προσωπικότητες, που είναι ψυχοθεραπευτικά και επιβάλλεται να διδάσκονται από ειδικούς εκπαιδευτικούς; Πάλι θα συμπληρώσουν τις ώρες διδασκαλίας οι δάσκαλοι? (Να μην ξεχνάμε την Υπουργική  απόφαση που ψηφίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2016 και που ισχύει και σήμερα!). ΄Η τα κενά θα τα καλύψουν πάλι αναπληρωτές?

Για άλλη μια χρονιά, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ματώνουν για πολλά χρόνια στα σχολεία υπό το καθεστώς της ομηρίας και της διαρκούς ανασφάλειας, στις πιο αντίξοες συνθήκες με περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα, θυσιάζοντας συχνά την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή προκειμένου να εργαστούν ακόμα και με πενιχρό μισθό σε όλη την επικράτεια, αντιμετωπίζουν την απαξίωση και τον άδικο αποκλεισμό. Παράλληλα αγωνίζονται να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με επιπλέον προσόντα αφού οι τελευταίες κυβερνήσεις με το «προσοντολόγιο του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Γαβρόγλου αλλά και τον τωρινό νόμο της κ. Κεραμέως, Της ΝΔ, απαξιώνουν ακόμα και αυτό το πτυχίο που δεν θεωρούν επαρκές προσόν διορισμού.

Φτάνει πια!!!

Συνάδελφοι η μόνη λύση είναι ο συλλογικός αγώνας. Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικές αγωνιστικές δράσεις για τα δικαιώματα των εικαστικών εκπαιδευτικών, για ένα δημόσιο σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία χωρίς διακρίσεις, για την παιδεία που δικαιούνται όλοι οι μαθητές. Όπου υπήρχε συμμετοχή και δυναμισμός οι αγώνες είχαν αποτέλεσμα.

Οι αγώνες για το δίκιο και την αξιοπρέπεια δεν γίνονται από καθέδρας ή από το διαδίκτυο. Μόνο με μαζική συμμετοχή μπορεί να υπάρξει λύση!

Καλούμε τα μέλη μας σε συσπείρωση με τους φορείς όλων των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 13.00, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, έξω από το ΥΠΑΙΘ για τους διορισμούς των ειδικοτήτων. 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10