24 05-2023
24/05/2023

Προκήρυξη Έκθεσης Γλυπτικής 2023 στο Β.Χ.Μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Εφορεία Γλυπτικής του ΕΕΤΕ διοργανώνουν για έβδομη συνεχή χρονιά έκθεση Γλυπτικής

02 06-2023
Αθήνα

Εκδήλωση-συζήτηση "Ιστορία & comics" στο πλαίσιο της έκθεσης "1922-2022 Έξοδος-Διέξοδος"

Την Πέμπτη 08 Ιουνίου 2023, ώρα 07:00 μμ.

07 06-2023
Αθήνα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος Συμποσίου Ζωγραφικής του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ

Κατάθεση φακέλου συμμετοχής 26/06 έως 30/06/2023

Προβολή

Απολογισμός των δράσεων για την Παιδεία

 


    
 

Απολογισμός των δράσεων για την Παιδεία

 

Αγαπητοί συνάδελφοι
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις που έχουν  γίνει  από την επιτροπή Παιδείας και το Δ.Σ. του ΕΕΤΕ μετά το καλοκαίρι, για την κατάσταση που ταλανίζει τον κλάδο των εικαστικών στην Παιδεία.

  • Το ΕΕΤΕ έβγαλε ανακοίνωση-ψήφισμα για το σύνολο των προβλημάτων που μαστίζει τους εικαστικούς και αφορά το θέμα των αναθέσεων, της κατάργησης των εικαστικών μαθημάτων, τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τη διδασκαλία στην Α΄ Λυκείου, καθώς και για τις εργασιακές και οικονομικές συνθήκες των εκπαιδευτικών με σκοπό να κυκλοφορήσει χέρι με χέρι στους γονείς αλλά και στους μαθητές. Η ανακοίνωση γράφτηκε   με βάση  τις προτάσεις των συνάδελφων σε διαδικτυακή  σύσκεψη που έγινε καθώς και στα mail που έφτασαν στο ΕΕΤΕ από συνάδελφους.
  • Συμμετείχαμε στο Συνέδριο της ΕΝΕΚΕΜ με εισήγηση και στη συνέχεια συμφωνήσαμε σε κοινές και παράλληλες  δράσεις.
  • Βγήκε Δελτίο Τύπου  για την επανένταξη των εικαστικών στη Γ΄ Λυκείου  μετά την απόφαση του ΣτΕ.
  • Διοργανώθηκε από την Επιτροπή Παιδείας του ΕΕΤΕ διαδικτυακή σύσκεψη στις 14/9/22  με όλα τα ζητήματα που αφορούν και ταλανίζουν τον κλάδο των εικαστικών και των άλλων ειδικοτήτων, όπου συμμετείχαν: Η ΕΝΕΚΕΜ (Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων), ΠΕΣΥΘ (Θεατρολόγοι), Μουσικοί, οι φορείς των Γονέων. Στη σύσκεψη συμφωνήσαμε σε κοινή δράση με κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας,  πριν το τέλος του Οκτώβρη και με κορύφωση των κινητοποιήσεων τη συμμετοχή με τα αιτήματά μας,  στη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 9/11/22 για την φτώχεια και την ενέργεια.
  • Στείλαμε ερώτημα στις διευθύνσεις εκπαίδευσης που αφορά στη διδασκαλία των εικαστικών (σε πόσα σχολεία διδάσκεται, σε πόσα τμήματα, από ποιους κ.ά.).
  • Έχει σταλεί ερώτημα στη Βουλή και στους εκπροσώπους των κομμάτων με θέμα τη διδασκαλία των εικαστικών στο Λύκειο, τις αναθέσεις, τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εκπαιδευτικών καθώς και τα πάγια προβλήματα του κλάδου (διδασκαλία του μαθήματος σε όλο τον κορμό της εκπαίδευσης, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, χαρακτηρισμός του μαθήματος ως εργαστηριακό κ.ά.).

Την επόμενη βδομάδα προγραμματίζεται σύσκεψη του ΕΕΤΕ με εκπροσώπους της ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, φορέων των άλλων καλλιτεχνικών κλάδων και των γονέων για να τους εκθέσουμε την κατάσταση στη καλλιτεχνική εκπαίδευση, να  συζητηθεί το πρόβλημα των αναθέσεων κυρίως στη Πρωτοβάθμια, καθώς και για να χαράξουμε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας

Νάσος Χαλκίδης                                                                   Βικτώρια Νταρίλα

                                                                                          


Για το έγγραφο πατήστε εδώ


 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10