21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Κάλεσμα του ΕΕΤΕ στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12 μ.μ. στο Σύνταγμα

 


 

Κάλεσμα του ΕΕΤΕ στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 12 μ.μ.

Προσυγκέντρωση του ΕΕΤΕ στην πλατεία Κάνιγγος στις 11.45 π.μ.

Το ΕΕΤΕ καλεί τους εικαστικούς σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 17ης Δεκέμβρη στο Σύνταγμα μαζί με εργατικά σωματεία, φορείς, φοιτητικούς συλλόγους.

Αφορμή είναι η κατάθεση ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, που δείχνει για μια ακόμα φορά την ισοπεδωτική για το λαό πολιτική που ασκείται διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις των πολλών τελευταίων ετών και οδηγεί στην καταπάτηση λαϊκών δικαιωμάτων και στην  πλουσιοπάροχη προσφορά προνομίων στο κεφάλαιο και τους κατόχους του.

Σε συνέχεια της αυξημένης συμμετοχής του φορέα μας στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη, καθώς επίσης και στην οργάνωση σύσκεψης Συνδικάτων της Αττικής στις 12/12/2022 με θέμα την κλιμάκωση του αγώνα των συλλογικών φορέων των εργαζομένων,  συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 17ης  με αιτήματα την κάλυψη   των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.

Ζητάμε ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, να πάψουν οι πλειστηριασμοί πρώτης - κύριας κατοικίας, οι περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία.

Εμείς οι εικαστικοί καλλιτέχνες παλεύουμε για την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης όλων των συναδέλφων και για την προστασία των εισοδημάτων τους που σαρώνονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ζητάμε πραγματικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, συλλογικές συμβάσεις σε κλάδους μισθωτών εργαζομένων, κατάργηση των βαρέων φόρων στους αυτοαπασχολούμενους, σταμάτημα των ελαστικών μορφών εργασίας που μονοπωλούν σχεδόν τους εργασιακούς χώρους

Τα παραπάνω αιτήματα είναι η βάση της διεκδίκησης όλων των εργαζομένων απέναντι στη ακραία επίθεση που δέχονται διαδοχικά από τους εκπροσώπους της εκάστοτε κυβέρνησης και των εταίρων της.

Για να μπορέσουμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν, θα πρέπει να αγωνιστούμε συλλογικά και προς μια κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψιν μας ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται αν δεν το κυνηγήσουμε μέσα από τον καθημερινό αγώνα.

Την ώρα που στην Βουλή κατατίθεται για ψήφιση ο αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός για το επόμενο έτος, εμείς οι εργαζόμενοι, δείχνουμε την αντίθεση μας στη βαρβαρότητα.

Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν. 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας

Νάσος Χαλκίδης                                                                   Βικτώρια Νταρίλα

 

Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10