03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

04 06-2024
Αθήνα

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό και Εξελεγκτική

Κυριακή 16/6 και Δευτέρα 17/6/2024 ώρα 8.00 έως 20.00, στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ μαζί με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων-ΠΕΣΥΘ

 


  
 

Κάλεσμα
 
 Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ, την Παρασκευή, 27/1, ώρα 14:30 μαζί με τον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων.
 

 Το ΕΕΤΕ με πάνω από τα μισά του μέλη εκπαιδευτικούς και δασκάλους τέχνης, όπως έκανε με τις  κινητοποιήσεις που οργάνωσε στο πρόσφατο παρελθόν, συνεχίζει τον αγώνα για Εκπαίδευση ισότιμη, ολόπλευρη και ουσιαστική για όλα τα παιδιά, συνεχίζει να καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική, την  πολιτική των διακρίσεων, την πολιτική που καταργεί τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του σχολείου. Για ένα  σχολείο κύτταρο γνώσης, εποικοδομητικής  σκέψης, δημιουργικής δράσης, κοινωνικοποίησης και  πνευματικής ανάπτυξης με υποδομές, με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών,  ανάδειξη της Τέχνης και του Πολιτισμού, ώστε  να έχουν όλοι οι μαθητές ίσες ευκαιρίες για πλήρη μόρφωση σε ένα δημόσιο σχολείο, που θα είναι φυτώριο γνώσης, καλλιέργειας και ανάπτυξης ολοκληρωμένων  προσωπικοτήτων, με ελεύθερη βούληση και δημιουργικό πνεύμα.  Με στόχο οι εκπαιδευτικοί να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια και να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους.
 

Απαιτούμε
  - Άνοιγμα οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Να διδάσκονται ουσιαστικά τα μαθήματα τέχνης αποκλειστικά από καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας που αναγκάζουν τους εκπαιδευτικούς να ζούνε σαν νομάδες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς να μπορούν να αναπτύξουν υγιείς και ουσιαστικές  σχέσεις με τους μαθητές τους.
 

 - Υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά της διδασκαλίας των εικαστικών στην πρώτη Λυκείου.
- Να διδάσκεται το μάθημα των εικαστικών σε όλο τον βασικό κορμό της  12χρονης εκπαίδευσης από εικαστικούς καλλιτέχνες, να είναι 2ωρο, εργαστηριακό. Να  ενισχυθεί η δημιουργική σχέση του μαθητή με την τέχνη παράλληλα με την θεωρία,  μέσα σε κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια.

- Να λυθεί το θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, που συχνά αναγκάζονται να μένουν σε ακατάλληλους χώρους ή να πληρώνουν ξενοδοχεία για δύο χρόνια υποχρεωτικά σύμφωνα με το νόμο της κυβέρνησης. Να δοθεί στους εκπαιδευτικούς  η δυνατότητα σίτισης σε φοιτητικές εστίες και λέσχες στρατιωτικών. Επιδότηση ενοικίου για όσους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο. Να μπορούν να ζουν από τον μισθό τους με αξιοπρέπεια. Δωρεάν μετακινήσεις στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΕ. Το δυσβάσταχτο κόστος διαμονής, μετακινήσεων και διαβίωσης γίνεται συχνά λόγος να αρνούνται ακόμα και το διορισμό τους, με συνέπεια να μην έχουν για τρία χρόνια δικαίωμα να ξανακάνουν αίτηση για διορισμό.

- Αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.

- Το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για τον διορισμό στην εκπαίδευση.

- Χρηματοδότηση στη Δημόσια Παιδεία.

-  Κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος  85/22 που υποβαθμίζει τις καλλιτεχνικές σπουδές κι εξισώνει τα πτυχία με το απολυτήριο του Λυκείου. Να  ενταχτούν οι καλλιτεχνικές σπουδές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Για το Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε.
 

Ο Πρόεδρος                                                           Η Γεν. Γραμματέας
 

Νάσος Χαλκίδης                                                      Βικτώρια Νταρίλα

 


Για το έγγραφο πατήστε εδώ
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10