21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

15 05-2024
Αθήνα

Ανακοίνωση για ημερίδα για τα εργασιακά ζητήματα των εικαστικών- Πρόγραμμα

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

 


 

 

Το ΕΕΤΕ απευθύνει στα μέλη του κάλεσμα συμμετοχής για την Πρωτομαγιά
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ.

Προσυγκέντρωση στις 10 στην Κάνιγγος

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή έχουν προκηρύξει για την εργατική Πρωτομαγιά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.
Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών (Π.Δ., νομοσχέδιο για τα Μουσεία, το σαμποτάζ του ΥΠΠΟ  και της Βουλής στην έκθεση του ΕΕΤΕ «1922-2022 ΕΞΟΔΟΣ-ΔΙΕΞΟΔΟΣ») ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός. Το δυνάμωμα των αγώνων των εργαζόμενων καλλιτεχνών σε όλους τους κλάδους το ίδιο διάστημα, επέδειξε με σθένος ότι  και οργανωμένοι μπορούμε να απαντάμε σε όποια επίθεση δεχόμαστε. 

Επίσης τα γεγονότα που αφορούν τα εγκλήματα εις βάρος του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας (έγκλημα στα Τέμπη, ιδιωτικοποίηση του νερού, πόλεμος) έδειξαν για μια ακόμα φορά πως οργανωμένος ο λαός μπορεί να σταθεί δυνατός απέναντι σε εγκληματικές πολιτικές που αφορούν τη ζωή του.

Μισθωτοί εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι σε όλο το φάσμα εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στις μέρες μας,  ζημιώνονται με κάθε τρόπο από όλη την αντιλαϊκή πολιτική σχετική με την Εργασία, με την Υγεία , την Παιδεία, την ίδια μας τη Ζωή.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς μας θυμίζουν κάθε χρόνο, ότι μόνο με συλλογικούς αγώνες οι εργαζόμενοι καλυτερεύουν τις συνθήκες εργασίας τους και ότι μόνο με το συλλογικό αγώνα τα βάρη του εργαζόμενου λαού ελαφραίνουν.

Οι αγώνες των καλλιτεχνών πρέπει να δυναμώσουν και  πρέπει να συνεχίσουν σε κοινό αγώνα με όλον τον εργαζόμενο λαό.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
 

 Ο Πρόεδρος                                                                                                         Η Γενική  Γραμματέας

 

                        Νάσος Χαλκίδης                                                                                                     Βικτώρια Νταρίλα                                                     


Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10