28 11-2023
Αθήνα

Πρόσκληση στην προγραμματική Γενική Συνέλευση του ΕΕΤΕ την Τρίτη 28/11/2023, ώρα 6:00 μ.

Στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα

12 06-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για το τέλος επιτηδεύματος

Σχετικά με την ΚΥΑ που αφορά την απαλλαγή ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος καλλιτεχνών

27 09-2023
Αθήνα

Κάλεσμα σε Πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά στα σχολεία

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Προβολή

Ανακοίνωση για την Πρωτομαγιά

 


 

 

Το ΕΕΤΕ απευθύνει στα μέλη του κάλεσμα συμμετοχής για την Πρωτομαγιά
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη, στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ.

Προσυγκέντρωση στις 10 στην Κάνιγγος

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις με μαζική συμμετοχή έχουν προκηρύξει για την εργατική Πρωτομαγιά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα.
Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών (Π.Δ., νομοσχέδιο για τα Μουσεία, το σαμποτάζ του ΥΠΠΟ  και της Βουλής στην έκθεση του ΕΕΤΕ «1922-2022 ΕΞΟΔΟΣ-ΔΙΕΞΟΔΟΣ») ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός. Το δυνάμωμα των αγώνων των εργαζόμενων καλλιτεχνών σε όλους τους κλάδους το ίδιο διάστημα, επέδειξε με σθένος ότι  και οργανωμένοι μπορούμε να απαντάμε σε όποια επίθεση δεχόμαστε. 

Επίσης τα γεγονότα που αφορούν τα εγκλήματα εις βάρος του εργαζόμενου λαού, της νεολαίας (έγκλημα στα Τέμπη, ιδιωτικοποίηση του νερού, πόλεμος) έδειξαν για μια ακόμα φορά πως οργανωμένος ο λαός μπορεί να σταθεί δυνατός απέναντι σε εγκληματικές πολιτικές που αφορούν τη ζωή του.

Μισθωτοί εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι σε όλο το φάσμα εργασιακών σχέσεων που επικρατούν στις μέρες μας,  ζημιώνονται με κάθε τρόπο από όλη την αντιλαϊκή πολιτική σχετική με την Εργασία, με την Υγεία , την Παιδεία, την ίδια μας τη Ζωή.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς μας θυμίζουν κάθε χρόνο, ότι μόνο με συλλογικούς αγώνες οι εργαζόμενοι καλυτερεύουν τις συνθήκες εργασίας τους και ότι μόνο με το συλλογικό αγώνα τα βάρη του εργαζόμενου λαού ελαφραίνουν.

Οι αγώνες των καλλιτεχνών πρέπει να δυναμώσουν και  πρέπει να συνεχίσουν σε κοινό αγώνα με όλον τον εργαζόμενο λαό.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
 

 Ο Πρόεδρος                                                                                                         Η Γενική  Γραμματέας

 

                        Νάσος Χαλκίδης                                                                                                     Βικτώρια Νταρίλα                                                     


Για την ανακοίνωση πατήστε εδώ
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10