28 11-2023
Αθήνα

Πρόσκληση στην προγραμματική Γενική Συνέλευση του ΕΕΤΕ την Τρίτη 28/11/2023, ώρα 6:00 μ.

Στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα

12 06-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για το τέλος επιτηδεύματος

Σχετικά με την ΚΥΑ που αφορά την απαλλαγή ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος καλλιτεχνών

05 12-2023
Αθήνα

Κάλεσμα του ΕΕΤΕ σε παράσταση διαμαρτυρίας

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη, στις 14:00

Προβολή

Στήριξη στους αναπληρωτές καθηγητές εικαστικών μαθημάτων

 


Στήριξη στους αναπληρωτές καθηγητές εικαστικών μαθημάτων

Το ΕΕΤΕ υποστηρίζει την πρωτοβουλία των μελών του και αποφοίτων των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών, στην κατεύθυνση της κατάργησης της Υ.Α. του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη (Φ12/657/70691/Δ1Αρ. Φύλλου 1324 11/5/2016) και της τροποποίησης των αναθέσεων διδασκαλίας των εικαστικών μαθημάτων, αποκλειστικά στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ08. Κατέθεσε σχετικό υπόμνημα για να στηρίξει την προσφυγή τους, επικεντρώνοντας μεταξύ άλλων, στα εξής:

«...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ: Με ποια αντικειμενικά προσόντα και γνώσεις μπορεί να διδάξει τέχνη στη Δημόσια εκπαίδευση κάποιος που δεν είναι απόφοιτος των ΑΣΚΤ; Οταν μάλιστα στις Παιδαγωγικές
Σχολές η διδασκαλία των Τεχνών και της παιδαγωγικής της Τέχνης είναι ανεπαρκής; Η έννοια της επάρκειας ενός διδάσκοντος, πρέπει να κρίνεται από το χρόνο σπουδών Τέχνης αλλά και από το περιεχόμενο. Οι αναθέσεις μαθημάτων θα πρέπει να στηρίζονται στις επιστημονικά επαρκείς γνώσεις των διδασκόντων πάνω στα συγκεκριμένα αντικείμενα, με γνώμονα τη δυνατότητα παροχής γνώσεων στους μαθητές, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Οι δάσκαλοι και όσοι εκπαιδευτικοί δεν είναι καλλιτέχνες, δεν μπορούν να διδάξουν τέχνη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ. Και όταν μιλάμε για Δημόσια Εκπαίδευση και Εικαστικά, μιλάμε πάντα για ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, δεδομένου ότι και αυτή ακόμα η απλή απασχόληση των μαθητών μέσω της Τέχνης στις κενές ώρες ή το «εικαστικό παιχνίδι», απαιτούν ειδικές γνώσεις σχετικά με την επίδραση των Εικαστικών Τεχνών στη λειτουργία του εγκεφάλου και για την Παιδαγωγική μέσω της Τέχνης...»

 
 
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10