03 06-2024
Αθήνα

Έκθεση Γλυπτικής 2024 στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αιτήσεις συμμετοχής από 5 έως 20 Ιουνίου 2024

04 06-2024
Αθήνα

Εκλογές για νέο Διοικητικό Συμβούλιο, Πειθαρχικό και Εξελεγκτική

Κυριακή 16/6 και Δευτέρα 17/6/2024 ώρα 8.00 έως 20.00, στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Προβολή

Στήριξη στους αναπληρωτές καθηγητές εικαστικών μαθημάτων

 


Στήριξη στους αναπληρωτές καθηγητές εικαστικών μαθημάτων

Το ΕΕΤΕ υποστηρίζει την πρωτοβουλία των μελών του και αποφοίτων των Ανώτατων Σχολών Καλών Τεχνών, στην κατεύθυνση της κατάργησης της Υ.Α. του πρώην Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη (Φ12/657/70691/Δ1Αρ. Φύλλου 1324 11/5/2016) και της τροποποίησης των αναθέσεων διδασκαλίας των εικαστικών μαθημάτων, αποκλειστικά στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ08. Κατέθεσε σχετικό υπόμνημα για να στηρίξει την προσφυγή τους, επικεντρώνοντας μεταξύ άλλων, στα εξής:

«...ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ: Με ποια αντικειμενικά προσόντα και γνώσεις μπορεί να διδάξει τέχνη στη Δημόσια εκπαίδευση κάποιος που δεν είναι απόφοιτος των ΑΣΚΤ; Οταν μάλιστα στις Παιδαγωγικές
Σχολές η διδασκαλία των Τεχνών και της παιδαγωγικής της Τέχνης είναι ανεπαρκής; Η έννοια της επάρκειας ενός διδάσκοντος, πρέπει να κρίνεται από το χρόνο σπουδών Τέχνης αλλά και από το περιεχόμενο. Οι αναθέσεις μαθημάτων θα πρέπει να στηρίζονται στις επιστημονικά επαρκείς γνώσεις των διδασκόντων πάνω στα συγκεκριμένα αντικείμενα, με γνώμονα τη δυνατότητα παροχής γνώσεων στους μαθητές, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Οι δάσκαλοι και όσοι εκπαιδευτικοί δεν είναι καλλιτέχνες, δεν μπορούν να διδάξουν τέχνη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ. Και όταν μιλάμε για Δημόσια Εκπαίδευση και Εικαστικά, μιλάμε πάντα για ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, δεδομένου ότι και αυτή ακόμα η απλή απασχόληση των μαθητών μέσω της Τέχνης στις κενές ώρες ή το «εικαστικό παιχνίδι», απαιτούν ειδικές γνώσεις σχετικά με την επίδραση των Εικαστικών Τεχνών στη λειτουργία του εγκεφάλου και για την Παιδαγωγική μέσω της Τέχνης...»

 
 
 
 
 
 


Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10