21 03-2024
Αθήνα

Συλλογή αφισών με έργα τέχνης για σχολείο

Χορήγηση αφισών ή ανατύπωση έργων Τέχνης προκειμένου να αναρτηθούν στις αίθουσες σχολείου

02 04-2024
Αθήνα

Πρόσκληση στις εκλογές για την ανάδειξη νέων Εφορειών & Επιτροπών Κατάταξης και Κρίσης

Κυριακή 7 και Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ. στα γραφεία του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42

06 03-2024
Αθήνα

Σε αναζήτηση βαθμολογητών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δελτίο τύπου σχετικά με έγγραφο που καλεί εκπαιδευτικούς για να οριστούν βαθμολογητές πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Ταυτότητα

To Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς ΄Ενωσης Πλαστικών Τεχνών (ΑΙΑΡ/UNESCO). Είναι αυτοδιοικούμενο ΝΠΔΔ από τους εικαστικούς καλλιτέχνες. Διοικείται από ενδεκαμελές Δ.Σ. που το εκπροσωπεί. Όλα τα μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εφ’ όσον είναι ταμειακώς εντάξει.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 1944 και ο ιδρυτικός του Νόμος άλλαξε τον Οκτώβρη του 1981.

Το Επιμελητήριο περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα: α) Ζωγραφικής β) Γλυπτικής γ) Χαρακτικής δ) Διακοσμητικής και αποτελείται από 6.000 περίπου μέλη, τα οποία κατανέμονται στα τέσσερα τμήματα ως εξής: 3.400 ζωγράφοι, 500 γλύπτες, 150 χαράκτες και 650 περίπου διαφόρων ειδικοτήτων που είναι γραμμένοι στο τμήμα Διακοσμητικής (αγιογράφοι, διακοσμητές, κεραμίστες, ψηφιδογράφοι, σκηνογράφοι κλπ). Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί, δεδομένου ότι κάθε χρόνο εγγράφονται περί τα 250 νέα μέλη.

Η Γεν. Συνέλευση κάθε τμήματος εκλέγει την Εφορεία του Τμήματος, που είναι εσωτερικό όργανο του Ε.Ε.Τ.Ε. Ο ΄Εφορος κάθε Τμήματος μετέχει στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε.

Στο Επιμελητήριο εγγράφονται είτε πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών είτε μετά από κρίση από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσης.

Έγγραφο του ΕΕΤΕ

Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10