08 09-2023
Αθήνα

Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το ΕΕΤΕ

19/09 -02/10/2023 στη μνήμη της Άλκης Ζέη

12 06-2023
Αθήνα

Ανακοίνωση του ΔΣ του ΕΕΤΕ για το τέλος επιτηδεύματος

Σχετικά με την ΚΥΑ που αφορά την απαλλαγή ή μείωση του τέλους επιτηδεύματος καλλιτεχνών

27 09-2023
Αθήνα

Κάλεσμα σε Πανελλαδική κινητοποίηση για τα κενά στα σχολεία

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου

Ταυτότητα

To Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Εθνική Επιτροπή της Διεθνούς ΄Ενωσης Πλαστικών Τεχνών (ΑΙΑΡ/UNESCO). Είναι αυτοδιοικούμενο ΝΠΔΔ από τους εικαστικούς καλλιτέχνες. Διοικείται από ενδεκαμελές Δ.Σ. που το εκπροσωπεί. Όλα τα μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, εφ’ όσον είναι ταμειακώς εντάξει.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβρη του 1944 και ο ιδρυτικός του Νόμος άλλαξε τον Οκτώβρη του 1981.

Το Επιμελητήριο περιλαμβάνει τέσσερα τμήματα: α) Ζωγραφικής β) Γλυπτικής γ) Χαρακτικής δ) Διακοσμητικής και αποτελείται από 6.000 περίπου μέλη, τα οποία κατανέμονται στα τέσσερα τμήματα ως εξής: 3.400 ζωγράφοι, 500 γλύπτες, 150 χαράκτες και 650 περίπου διαφόρων ειδικοτήτων που είναι γραμμένοι στο τμήμα Διακοσμητικής (αγιογράφοι, διακοσμητές, κεραμίστες, ψηφιδογράφοι, σκηνογράφοι κλπ). Οι αριθμοί αυτοί είναι ενδεικτικοί, δεδομένου ότι κάθε χρόνο εγγράφονται περί τα 250 νέα μέλη.

Η Γεν. Συνέλευση κάθε τμήματος εκλέγει την Εφορεία του Τμήματος, που είναι εσωτερικό όργανο του Ε.Ε.Τ.Ε. Ο ΄Εφορος κάθε Τμήματος μετέχει στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Τ.Ε.

Στο Επιμελητήριο εγγράφονται είτε πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών είτε μετά από κρίση από την Επιτροπή Κατάταξης και Κρίσης.

Έγγραφο του ΕΕΤΕ

Το Newsletter μας

Χάρτης

Στείλτε μας μήνυμα

Επικοινωνία


Ωράριο

Δευτ.-Παρ:10